Aktuellt

SWB lade julkortspengarna på hästforskning

SWB, Swedish Warmblood Association, brukar skicka julkort till sina samarbetspartners och andra kontakter. Men 2016 valde de i stället att lägga pengarna på forskning, genom Stiftelsen Hästforskning. Det innebär ett tillskott på 10 000 kronor till välbehövliga, framtida forskningsprojekt.

– I stället för att skicka ut fysiska julkort valde vi att lägga dessa pengar på något vi tycker gör skillnad för alla hästar, vilket vi tycker att stiftelsens verksamhet gör berättar Elisabet Ernblad, kommunikationsansvarig på SWB. Vi vill gärna stötta forskningen så att våra hästar kan bli ännu mer sunda och hållbara.

Antalet hästar i Sverige har femdubblats de senaste 40 åren, över en halv miljon svenskar rider regelbundet. Behovet av forskning är stort och varje bidrag till forskningen är värdefullt.

Swedish Warmblood (SWB) är en rikstäckande avelsorganisation som bildades 1928 med syfte att stödja och utveckla avel, uppfödning, utbildning och marknadsföring av svenska varmblodiga ridhästar för rid- och körsport. SWB är en ideell förening med cirka 3 500 medlemmar och 25 regionala avelsföreningar.

SWB, Swedish Warmblood Association

Langs Nicole (65) (SWB) (sto f. 2013 e. Ampere u. Comtesse (65)(SWB) – Bernstein, uppf. Poul Erik Lang äg. Ingrid Persson)
Foto: Agnes Persson
Mer från Stiftelsen Hästforskning
Finansiärer och samarbetspartners