Aktuellt

HästSverige vinner hållbarhetspris

HästSverige står som vinnare av hästvärldens Hållbarhetspris 2024! Priset är en utmärkelse av Lövsta Future Challenge och Göteborg Horse Show för hållbar hästnäring och sport, som delas ut till en enskild vinnare.

Motiveringen bakom priset lyder:

”– Vi vet att många hästägare använder kunskapssajten HästSverige när man diskuterar foderstater, diskuterar en hästs mående, läser på om nya rön eller bara vill söka kunskap. Jag skulle verkligen önska att ännu fler hittar denna källa till både inspiration och fakta. Dessutom så är allt presenterat på ett tydligt och enkelt sätt som gör det lätt för alla som vill lära sig mer. Nyfikenhet och kunskap är en viktig nyckel till god hästhållning och djurvälfärd och HästSverige gör en otrolig insats”, säger Alexandra Mörner, ordf. i juryn för Hållbarhetspriset och femte generationen av ägarfamiljen bakom Lövsta Stuteri.”

Ett stort grattis till HästSverige – den helt kostnadsfria sajten som ger evidensbaserad kunskap om allt kring hästar, från forskare och experter till alla Sveriges hästmänniskor.

Mer från Stiftelsen Hästforskning
Finansiärer och samarbetspartners